Zoekveld

Gezocht: professionals die mee willen denken over beoordelen van partnergeweld

Partnergeweld is een veelal moeilijk zichtbaar probleem. En komt waarschijnlijk ook voor in uw wijk. Hoe gaat u om met vage signalen van partnergeweld? Mogen twee partners tijdens een ruzie hun stem verheffen? Waar ligt de grens tussen grensoverschrijdend en gezond gedrag? Movisie ontwikkelt een instrument zodat u als professional dit gedrag kunt beoordelen en daarop handelen. Wilt u tegen vergoeding meedenken in de ontwikkeling van dit instrument? Meld u nu aan!

Het te ontwikkelen instrument wordt een handige tool voor eerstelijns professionals in sociale wijkteams. Het instrument wordt ontwikkeld aan de hand van het succesvolle Vlaggensysteem. Dit is een pedagogische interventie om seksueel gedrag van kinderen en jongeren te beoordelen, bespreekbaar te maken en hierop te handelen.

Nodig: uw mening

In drie bijeenkomsten willen we dit instrument aanscherpen door uw feedback te vragen op de casuïstiek, de criteria en de richtlijnen voor het adequaat beoordelen en de richtlijnen voor het adequaat handelen. Door uw praktijkervaring weet u als geen ander hoe dit instrument zo eenvoudig mogelijk gebruikt kan worden. De drie bijeenkomsten (incl. lunch) vinden plaats op:

  • dinsdag 29 september, 12.30 – 16.30 uur
  • dinsdag 27 oktober , 12.30 – 16.30 uur
  • dinsdag 24 november, 12:30 - 16:30 uur

Kunt u niet alle data aanwezig zijn? Geen probleem! Uw aanwezigheid op één of twee bijeenkomsten is ook van toegevoegde waarde.

Als blijk van dank

We zijn ons bewust van de tijdsinvestering die we van u vragen. Om deze reden bieden wij u per bijeenkomst compensatie voor uw tijd in de vorm van vacatiegeld en een reiskostenvergoeding.

Aanmelden voor deelname

Meld u direct per e-mail aan bij Anouk Visser (a.visser@movisie.nl) o.v.v. aanmelding bijeenkomsten partnergeweld. Indien u of een collega hier een bijdrage aan wil leveren, ontvangt u 22 september a.s. het programma van de eerste bijeenkomst.