Zoekveld

Digitale platforms voor buurthulp

Steeds vaker organiseren landelijke platforms lokale bemiddeling tussen vraag en aanbod van lichte vormen van hulp. Denk aan BUUV, WeHelpen en NLVoorElkaar. Ook zijn er landelijke organisaties die bewoners faciliteren bij het organiseren van buurtactiviteiten of die bewoners trainen om als verbinder tussen bewoners actief te zijn. Mijnbuurtje.nl, WijkConnect en Buurtwelzijn zijn hier voorbeelden van.

WeHelpen

WeHelpen is een website waar je hulp kunt vragen en hulp kunt aanbieden. Het is een coöperatie, opgericht door Achmea, Bureauvijftig, CZ, Menzis, PGGM, Rabobank, The Caretakers en VitaValley. Via WeHelpen.nl kun je aangeven wat je wilt: helpen of hulp vragen. Ook kun je aangeven of je samen met anderen wilt zorgen voor een ander.

BUUV

BUUV is een buurtmarktplaats voor en door bewoners. Bij BUUV gaat het om diensten die je als bewoners voor elkaar kan doen zonder dat er iets tegenover staat. Er zijn buurtmarktplaatsen in o.a. Haarlem, Zaanstad en Oude IJsselstreek.

Stichting BuurtWelzijn

Stichting BuurtWelzijn organiseert zowel online als offline activiteiten in de buurt. Hierdoor komen mensen met elkaar in contact en bouwen ze vertrouwen en verbondenheid op. Binnen 430 buurten in Nederland faciliteert de stichting buurtbewoners om dingen met elkaar te doen en alles uit hun buurt te halen.

Mijnbuurtje

Mijnbuurtje biedt wijken en buurten de mogelijkheid om hun eigen online dorpsplein te creëren. Daarnaast geeft dit online community platform ook trainingen aan buurtverbinders en wijkprofessionals voor optimale digitale wijkcommunicatie.

Als wijkprofessional kun je samen met bewoners onderzoeken of het meerwaarde heeft om aan te sluiten bij deze platforms en netwerken.

BUUV is een buurtmarktplaats voor en door bewoners waar vraag en aanbod elkaar vinden.